POLA NEWOMAN YOKOHAMA

Japanese cosmetics brand POLA has renovated the store in Newoman Yokohama. The renovation project is for the introduction of the 'APEX'. This store's concept was “Essence & Self Discovery” and the design theme was “Innocence White, Intuitive Straight-Down. One of the design challenges was to realize a personalized photography area for skin analysis in a space with good visibility. The streamlined layout visualized the lines of flow within the store, and at the same time, the use of mirrored surfaces, white, black, and glass pillars to gently divide the space solved this problem. We tried to achieve a balance of materials appropriate for a service image that enhances the future possibilities of the skin, such as by incorporating special glass with a water-like appearance.

化粧品ブランド ポーラ ニューマン横浜店。スキンケアブランド 'APEX' 導入のためのリニューアルに伴う改修計画。店舗コンセプトは「Essence & Self Discovery」、そして「Innocence White, Intuitive Straight-Down」がデザインテーマ。 肌分析のためのパーソナルな撮影エリアを見通しのよい空間のなか実現することが設計課題のひとつであった。流線形状のレイアウトにより店内の導線を視覚化、 それと同時に鏡面、白、黒、そしてガラスの柱を配置し緩やかに空間を仕切ることでその課題を解決。水面のような表情の特殊ガラスを取り入れるなど、肌の未来の可能性を高めるサービスイメージに相応しい素材バランスを心掛けた。

-
Client: POLA
Usage: COSMETIC STORE
Construction: SEMBA
Year: OCT 2021
Location: YOKOHAMA JAPAN
Area: 31.8㎡